10. 10. 11

Spletno nakupovanje

Vem, da nekaterim ljudem spletno nakupovanje ne diši preveč, ker se bojijo, da bi lahko prišlo do kakšne zlorabe ali pa enostavno ne vedo, kako se sploh nekaj kupi preko spleta. Sama na ta način nakupujem že kar nekaj časa. Zakaj? Menim, da je odgovor čisto očiten. Izbira je večja ali pa je nakup bolj ugoden.

Kar se tiče skrbi za varnost in možnost natega, vedno pazim, da kupujem le na zaupanja vrednih straneh, ki jih že poznam ali mi jih nekdo, ki je tam že kupoval, priporoči. Ponavadi je treba plačati s kreditno kartico ali preko paypala (kamor denar naložiš s kreditne kartice). Pri izpolnjevanju podatkov v primeru nakupa preko spletne trgovine moraš v obrazec vnesti vse podatke - ime, priimek, datum veljavnosti kartice, številko kartice ter CIV številko na zadnji strani kartice. Treba je paziti, da teh podatkov ne daješ drugim ljudem, saj se tako izogneš temu, da bi koga zasrbelo, da bi plačeval s tvojo kreditno kartico. Dodatna varovalka proti zlorabi (meni zelo pri srcu) je MasterCard SecureCode - to je še eno geslo, ki ga moraš vnesti, ko opraviš spletni nakup, vendar kot mi je znano, ni na voljo na vseh spletnih straneh. Tudi če ima kdo podatke s tvoje kartice, še vedno potrebuje dodatno geslo. Meni ta stopnja varnosti zadošča. Tako ali tako je največ v zdravi pameti, ko se odločaš, ali boš na neki strani nakupoval ali ne. Sicer pa ti v primeru zlorab banka povrne sredstva. Za večne skeptike pa je na voljo tudi visa electron ali mastercard prepaid, ki delujeta tako, da na kartico naložiš določeno vsoto denarja in več kot toliko ti v nobenem primeru nihče ne more pobrat dol.

Treba je izkoristit tudi dejstvo, da smo del Evropske unije, to pomeni, da pri spletnih nakupih na straneh, ki so registrirane v EU, ne glede na vrednost kupljenega izdelka ni carine ali plačila DDV. Z drugimi besedami, veselo nakupujte in naročajte iz držav EU, dokler še obstaja ta skupnost v tej obliki :)

Pa še nekaj odličnih spletnih strani brez stroškov pošiljanja v Slovenijo:
One and only - Puma
Book depository - knjige
Deal extreme - razni pripomočki
Play - CDji, DVDji, knjige, igre itd.
Javari - pretežno čevlji
ASOS - oblačila in razni pripomočki

Teh trgovin je še mnogo, izbira je res velika. Vesela bom, če dodate pod komentarje še svoje priljubljene trgovine, predvsem so zaželene take brez poštnine.

Have fun shoppin'

Ni komentarjev:

Objavite komentar