8. 6. 11

Mercator Pika in eksotični čiki

Najbolj mi gre na živce, ko sredi največje gužve v Mercatorju čakam v vrsti za blagajno, pred mano pa je še 10 ljudi. Na edini drugi odprti blagajni je tudi ogromna kolona. Čeprav stojim nekaj metrov stran, ne morem preslišati stavka: "Ali imate Pika kartico?" Če jo stranka ima, se ta kolobocija razvije v 10 sekund dolg postopek, da blagajničarka vtakne kartico v terminal, da jo ta prečita, potem pa še dodatnih nekaj sekund, da stiska 2 potrdili! Če imam srečo, ista oseba potem plača še s kartico, kar v Mercatorju vzame ogromno časa ... Šele ko POS terminal po mukotrpnem čakanju stiska obe potrdili, šele po ene treh sekundah tista mašinca začne tiskat račun. Sovražim to. Sploh to neumno Pika kartico. Ne vem, zakaj more bit Mercator nekaj posebnega, no ali pa je le obtičal v času ... Vse ostale trgovine, ki imajo svojo kartico (Spar, Leclerc, Tuš ... ), imajo na njej črtno kodo - zadošča ena sekunda, da jo blagajničarka potegne čez. Ampak ne, dejmo zbirat kurčeve pike. Zakaj, a ko jih naberem 1000, pa dobim ene posode ceneje? Vsakič naj pa čakam 15 sekund x 10 ljudi, ki stoji pred mano?!?

Druga lepa cvetka je, ko v največji gužvi eni ljudje kupujejo čisto xy cigarete in potem blagajničarka pregleda tiste police nad sabo, potem pobrska po škatlah po tleh, potem pa se začne dret na druge blagajne: "Joži, a maš West kodrlajsaste?" ali "Ti, Majda, a mi daš 3 škatlice West kodrlajsastih? A nimaš? Čaki, grem pa v skladišče pogledat!" In potem gre blagajničarka gledat v skladišče, medtem pa vsi v vrsti norimo zaradi enega kadilca, ki v fakin Mercatorju kupuje neke najbolj neobičajne čike. Pa dej pejt v kakšno specializirano prodajalno, kaj tle težiš pa še podaljšuješ vrsto. Se mi zdi, da vsak normalen človek v trenutku, ko prodajalka hoče v skladišče, to prepreči in pač vzame druge čike ali jih ne vzame sploh. Ali res pričakujem preveč?!

1 komentar:

  1. Se strinjam!! Še posebej tisto s čiki. Bi ga kr po glav trešu! Da morm js zaradi enih blesavih cigaret čakat, v vrsti pol ure... po možnosti zaradi penzionista, ki ma cel dan čas in se bi pol še s prodajalko pogovarjal...

    OdgovoriIzbriši